FAQ

Vi vill göra om vår trädgård, hur går vi tillväga?

Vi har samlat ihop alla steg här på sidan som du hittar under trädgårdsanläggning. Kika där!

När beskär man fruktträd /träd/ häckar?

De flesta fruktträd är lämpligast att beskära under vintern. Trädet är då i vila och dessutom är det lättare att tydligt se formen på trädet när den inte har några löv. Bakterier och svampar ligger också i dvala denna period. Träd med stenfrukter, till exempel persika, plommon och körsbär, beskärs dock ofta i JAS-perioden (juli, augusti, september).
I övrigt beskär man häckar och många andra typer av buskar under JAS-perioden, men det kan skilja sig från växt till växt. Det bästa är att kontakta oss och berätta vilka buskar och träd du har i din trädgård.

Gör ni jobb åt både privatpersoner och företag?

Självklart! Vi gör trädgårdsjobb åt både privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och offentlig miljö.

Hur fungerar det med RUT avdrag?

Numera finns det möjlighet till RUT avdrag på många av våra trädgårdstjänster där avdraget görs direkt på din faktura. Är du osäker på om just ditt arbete täcks av RUT?Kontakta oss gärna så svarar vi på er förfrågan.

Hur lång tid tar det att beskära mitt träd?

Tiden för beskära ett träd beror på hur stort det är samt om det är en uppbyggnadsbeskärning eller underhållsbeskärning. Det beror även på när trädet beskars senast.

Bygger ni murar / stödmurar?

Vi anlägger murar kring hustomter men sätter även stödmurar i till exempel betong, stenblock och gabionmur. Är det en större mur som kräver mer än handkraft har vi kontakter med skickliga gräventreprenörer som hjälper oss att få allt på plats. Här krävs det mer tidsplanering så hör gärna av dig i god tid. Då kan vi planera in både vår och
underentreprenörens tid.