STENSÄTTNING Det finns inte mycket som slår ett vackert golv. Därför vill vi gärna guida dig runt bland några av de stenmaterial som finns på marknaden. Vi slår alltid ett extra slag för våra svenska stentillverkare som bidrar till ett hållbarhets tänk men också för att vi tycker att färgsättningen i de svenska bergarterna alltid harmonierar som bäst till vår svenska natur.Att välja rätt sten efter husets arkitektur och era funktioner är ett val som sedan håller för generationer. 


GRANIT Den klassiska svenska gatstenen i granit skapar ett tidlöst intryck i trädgården med sin vackra lyster och färg. Den kan dessutom läggas i flera olika mönster eller användas för att avgränsa vid en rabatt, gång eller till exempel kring husfoten. 

SKIFFER Offerdalsskiffer från Jämtland är den enda svenska skiffer som bryts. Stenens gröna och blyertsgrå nyanser som följer naturens ljus skapar ett levande golv som håller i generationer. Den är frostfri och glatt i sin yta som 

MARKTEGEL är ett material som skapats av naturens egna lera som man sedan bränt. Det finns i en stor spektra av färger och storlekar, 

KALKSTEN

GÅRDSGRUS är också ett material som ger ett tidsläst intryck och som lämpar sig både till uppfarter, gångar och uteplatser och finns i mängder av olika utföranden. Med detta material kan man ganska så fort förändra ett uttryck och känsla till en mindre peng. Den kräver lite mer underhåll, men med ett gediget underarbete minimerar man även detta.

SINGEL är också ett material som ger ett tidsläst intryck och som lämpar sig både till uppfarter, gångar och uteplatser och finns i mängder av olika utföranden. Med detta material kan man ganska så fort förändra ett uttryck och känsla till en mindre peng. Den kräver lite mer underhåll, men med ett gediget underarbete minimerar man även detta.